Friday 11 September 2020

Hävikkiviikko blogi


Tällä viikolla vietetään hävikkiviikkoa! Mikä on hävikkiviikko? Hävikkiviikko on viikko jolla minimoidaan ruokahävikki, ja se on myös mahtavaa aikaa miettiä omia ruokaostoksia ja miten paljon siitä menee roskiin.

Esimerkiksi suomalainen ostaa vuosittain 54kg hedelmiä noin kymmenesosa siitä päätyy roskiin! Ajatelkaa jos ruokahävikki olisi valtio sen hiilijalanjälki olisi kolmanneksi suurin heti Kiinan ja Yhdysvaltojen jälkeen! Ei hätää juuri sinä voit vaikuttaa omaan ruokahävikkiin!


Tässä on pari vinkkiä miten pienentää omaa ruokahävikkiä

 1. suunnittele niin monen päivän ruokalista kuin voit.

 2. osta kaupasta vain ne tuotteet jotka tiedät että kerkeät käyttää ennen kuin ne pilaantuvat

 3. ruokakauppaan ei kannata mennä nälkäisenä 

4. osta alennus tarroilla ostettuja elintarvikkeita.


Miten meidän koulussa vietetään hävikkiviikkoa? Vaikka me emme voi järjestää sitä tänä vuonna, mutta normaalisti  meidän koulun vihreä raati järjestää pienen kilpailun. Mikä on vihreä raati? Vihreä raati on ryhmä jonne äänestetään joka vuosi uudet jäsenet joka luokalta. Mitä vihreä raati tekee? Vihreä raati vastaa koulun ympäristö toiminnasta. Mutta minkä kilpailun vihreä raati järjestää hävikkiviikkoina? Kilpailussa jokaisella eri luokalla on oma ämpäri ja luokan kaikki ruuantähteet pannaan siihen ämpäriin ja joka päivä vihreänraadin jäsen punnitsee ämpärin ja se luokka jolla on kaikkein vähiten biojätettä viikon loppuun mennessä voittaa. voittaja saa jonkun pienen palkinnon.

Lähde Havikkiviikko.fi


Kirjoittanut 5A:n Vihreän raadin edustajat Lilja ja Akseli



No comments:

Post a Comment