Friday 10 August 2018

Pieni matkalainen



Niin vain lähti lukuvuosi käyntiin! Elokuun ensimmäisinä päivinä koulun käytävillä haahuili joitakuita opettajia vielä harvakseltaan, mutta tiistaina olikin talo taas täynnä puheensorinaa, kun opetushenkilökunta palasi töihin. Pari päivää keskusteltiin, tulosteltiin, kokoustettiin, ja laitettiin koulua valmiiksi oppilaita varten. Torstaina olikin ihanaa ja jännittävää, kun piha täyttyi iloisista ja jännittyneistä lapsista ja aikuisista.




Tuleva vuosi on Niittykummun koululle merkkivuosi, kun rakennus täyttää kunnioitettavat 70 vuotta. Käytävillä siellä täällä näkyy yhä merkkejä menneestä ajasta, ja talon historiasta. Juhlavuosi tulee näkymään syksyllä myös erityisenä juhlaviikkona, minkä sisältö on tosin vielä aikalailla avoin. Mutta pääasia on, että juhlistetaan!


 Tähän loppuun vielä katkelma laulusta Pieni matkalainen. Harvoinhan tätä enää missään kuulee, mutta ilmeisesti löytyy mm. Alakansakoulun lauluja -kokoelmalta, niin kenties tätä on laulettu myös näillä Niittykummun koulun arvokkailla käytävillä vuosikymmenten varrella. 

Pien on tuossa matkalainen, 
kirjat, taulut laukussaan; 
silmä kirkas, hohtavainen, 
viel' on puna poskillaan. 
Minne, minne käy sun tiesi, 
pieni, reipas matkamiesi? 
"Kouluhun!", sä vastaat mulle 
                                        toivon hymy huulillas'. 

Antoisaa kouluvuoden alkua kaikille vasta-alkajille, sekä palaaville konkareille! Tästä se taas lähtee!

P.S. Ohessa Niittykummun koulun opettajiston tekemä video, missä muistutellaan sopivasta koulukäytöksestä 





No comments:

Post a Comment