Friday 5 April 2019

SÄHKÖÄ JA JÄNNISTYSTÄ ILMASSA TUKOKE:N FINAALISSA

4B-luokka osallistui alkuvuodesta STEKin (Sähköturvallisuuden kehittämiskeskus) ja TuKoKe:n (Tutki-Kokeile-Kehitä) järjestämään valtakunnalliseen koululaisille suunnattuun tiedekilpailuun. Koko luokka työskenteli reilun kuukauden ajan erilaisten sähköaiheisten innovaatioiden parissa. Oppilaat yrittivät löytää keinoja tuottaa sähköä helposti ja ympäristöystävällissti. Oppilailla oli upeita ideoita laidasta laitaan; sähköankerias, joka tuottaa sähköä, ja on samalla lemmikki; kissamursu, joka tuottaa hankaussähköä ja tuulivoimaa; pikkuauto, joka tuottaa sähköä; sähköinen lentokone ja Veggiefruit, jolla voit ladata pattereita hedelmien ja vihannesten avulla. 

Näistä töistä kaksi ryhmää pääsi finaalitapahtumaan, joka järjestettiin tänään Aalto Yliopistolla, eri puolilta Suomea tulevien finalistien kanssa. 



Pikkuauto, joka tuottaa sähköä

Veggiefruit
Finalistiryhmät ovat puurtaneet ja viimeistelleet julisteitaan, pienoismallejaan ja esittelypuheitaan viimeisen viikon aikana ahkerasti, ja perjantaina odotus ja jännitys palkittiin hienossa tapahtumassa!

Päivä oli pitkä, ja alkoi jo 8:30 näyttelyn pystyttämisellä. Tuomarit kiersivät eri pisteillä haastatellen finalisteja, ja tutustuen tarkemmin heidän töihinsä: Kuvausryhmä kierteli kuvaamassa ja haastattelemassa finalisteja. Lounaan jälkeen finalistit pääsivät työpajihin. 
Työpajojen jälkeen vihdoin odotus palkittiin, ja oli aika julkaista sähkökisan voittajakolmikko.

Tässä finalistien tunnelmia projektista, valmistautumisesta, ja jälkimainingeista;

Kira ja Emmi: “Aamulla kotona ei jännittänyt ja väsytti paljonmutta kun päästiin 
Aalto Yliopistolle alkoi jännitys lisääntyä.” 

Marleena: “I wasn’t that nervous cause we practiced in front of the class so it did not feel that scary to present our work for the judges.” 

Rosa: “Today was fun, exciting and fresh! Now that we are waiting for the judges’ decision I am feeling very confident. The day went really well!” 

Lumi: ”The day was fun but I am not feeling so confident about the judges.” 


4B:n joukkueet saivat tunnustuspalkinnot hienosta työstään!


Projektin aikana oppilaat oppivat muun muassa ryhmätyötaitoja, kaikenlaista sähköstä ja tieteen tekemisestä, sekä oman idean esittelemisestä suullisesti. Emmi odotti koko päivän palkintokakkua, ja siihen päivä huipentuikin!

No comments:

Post a Comment