Friday 11 May 2018

Koulu osana Espoota

Tällä viikolla koulumme on osallistunut aktiivisesti Espoon omiin elokuvafestivaaleihin - Espoo Cinén, ja erityisesti Junior Ciné näytöksiin. Useat luokat ovat matkanneet katsomaan näytöksiä joko julkisen liikenteen avuin tai kävellen - sääkin kun on suosinut.

Yleisöä Kulttuurikeskuksen aulassa Tapiolassa


Tapiolan kulttuurikeskuksessa on käyty katsomassa esimerkiksi Silkkitien lapset dokumenttia, mikä kertoi kolmen eri lapsen tarinat Mongoliassa, Kirgistanissa, ja Bangladeshisssa. Tässä erään kaksikielisen 4.luokkalaisen ajatelmia näkemästään;


"A eleven year old kid named Javed who lives in bangladesh has left school to go to the beach to kind of live there. He left school when he was on the second grade and met a friend (I don’t remember the name) that liked surfing so Javed wanted to surf too. Javed became a good surfer and when he had a competition he got to the semi-finals. Then his dad wanted that Javed should go to a school. Javed went to the school and liked it there.


My thoughts of the part with Javed was this: Javed is a really good boy and likes his life. he looks like he really likes surfing and surfs on his life.xD



Javeds life is very different to mine (at least the start of it). I guess that his life continued the same as mine now because he said that he would catch up with others. Oliver H, 4b"


Useampi luokka koulultamme oli tiistai-aamuna katsomassa Heinähattu ja Vilttitossu &Rubensin veljekset elokuvaa, ja elokuvan alkuun saimmekin kuulla ohjaaja Anna Dahlmanin ja näyttelijä Ella Kankaan haastattelun. 



Elokuvallisten elämysten lisäksi tällä viikolla koulu on ollut yhteistyössä Länsi-Uudenmaan pelastuslaitoksen kanssa, kun ryhmä palomiehiä ja ensihoitajia tuli juttelemaan 4.luokkalaisten kanssa paloturvallisuusasioista.




Koulun arkeen kuuluu olennaisesti yhteistyö useiden eri tahojen kanssa. Vierailujen ja vierailijoiden avulla saamme opetustilanteisiin uusia näkökulmia, asiantuntijavieraita jotka jakavat arvokasta tietoa, ja mahdollisuuden elävöittää opetustilanteita syvemmiksi kokonaisuuksiksi. John Donnea mukaillakseni, no school is an island.

Näiden lisäksi koulussa on ollut myös omaa ohjelmaa, kun 5B järjesti Lava on vapaa -tapahtuman keskiviikkona. Halukkaat oppilaat eri luokilta pääsivät esiintymään koko koululle, ja tapahtumassa nähtiin monenlaisia esityksiä. Tanssit ja cheerleading olivat suosittuja, rohkeita laulajia kuultiin myös, ja eräs oppilas kertoi ja esitteli ystäviensä kanssa luomastaan nettisivusta ja peleistä.



Täältä jälleen tähän, ja kohti aurinkoista viikonloppua!

No comments:

Post a Comment