Friday 25 May 2018

Pirttimäki

Eilen koitti taas monen Niittykummun koululaisen kovasti odottama tapahtuma - Pirttimäki-päivä. Tämä retkipäivä on jo yli vuosikymmenen mittainen perinne Niittykummun koulussa, ja usein on retkipäivälle sattunut hyvä sääkin kohdalle - tosin harvoin niin täydellistä keliä kuin eilen!

Oppilaat asettuvat piknikeilleen

Aamulla koululta lähti väkeä useampiin busseihin lastattuna, mukana innokkaita oppilaita ja aikuisia, ja tavaraakin jos minkämoista. Neljä tilausbussia haki kyytiläiset kahdessa erässä, ja paikat täytettiin tarkasti.

Perille päästyä ohjelma on aina suhteellisen vapaa ja rento, mutta ohjattuina toimintoina löytyy liikunnallista tekemistä, ja tietenkin ruokailu. Alueen kioski on myös suhteellisen suosittu, ja tehnee hyvät rahat herkunnälkäisten oppilaiden avustuksella.

Ruokailu on järjestetty koulun puolesta, mutta jotta roskan ja tavaran määrä minimoitaisiin, jokainen tuo mukanaan omat astiansa ruokailuaan varten. Osalla on retkivarustukset mukana, mutta esimerkiksi jäätelörasian voi uusiokäyttää tässä tarkoituksessa vallan mainiosti!

Rehtori Maija Sinisalo auttamassa ruokailussa

Tänä vuonna lisäksi Vihreä Raati haastoi koko koulun roskattomaan piknikkiin. Tarkoituksena on, että jokainen pakkaisi kotoa tuotavat eväänsä rasioihin mukaan, ja lajittelisi roskat jo kotona. Kun roskaa ei tuoda käärepapereina mukana, on siivottavaakin vähemmän! Lisäksi tämä auttaa hieman hillitsemään hävikkiä, kun ei otakaan sitä kokonaista sipsipussia mukaansa, josta surutta laittaisikin puolet roskiin kun ei napa vedäkään.

Sipsipussin sisältöä rasiassa, ja loput pussista odottaa kotona!

Neidit ja eväsrasiat

Eväiden lisäksi koululta oli mukaan varattu monenlaisia pelivälineitä, ja luokat kävivät vuorollaan pelaamassa taivaspalloa ja lipunryöstöä, oppilailta itseltään löytyi jalkapalloja ja frisbeetä, ja leikkialueen kiipeilyteline sekä köysirata olivat ahkerassa käytössä nekin.

Taivaspallotarvikkeet

Toimintaa!


Kaikkiaan päivä oli onnistunut - aurinkoinen, iloinen, toiminnantäyteinen, ja toisinaan melko äänekäs. Vähän niinkuin nuo oppilaatkin ;)

No comments:

Post a Comment