Tammikuussa myös 3.-4.-luokkalaiset pääsivät starttaamaan kovasti odotetut monialaiset valinnaiskurssit. Aloitimme yhteisillä messuilla, jossa me opettajat ensin kerroimme oppilaille, mistä on kyse. Kursseja on neljä: kotitalous, liikunta, digisisällöt ja keramiikka. Kerroimme oppilaille, että vaikka painotus kurssilla on aiheenmukainen, mikään kurssi ei ole yksinomaan kyseistä oppiainetta. Opettajien alustuksen jälkeen oppilaat saivat kierrellä kunkin kurssin kojulla tutustumassa, kyselemässä ja ideoimassa. Messujen päätteeksi jokainen oppilas "ilmoittautui" kursseille asettaen ne mieluisuusjärjestykseen. Sen perusteella opettajat ryhmittelivät siten, että jokainen oppilas osallistuu kevään aikana kolmelle kurssille.
Jokainen kurssi on tekijöidensä näköinen, sillä sisällöt, toimintatavat ja tavoitteet suunnitellaan yhdessä.
Kun 5.-6.-luokkien digisisältö-kurssilla keskityttiin mediakriittisyyteen, some-käyttäytymiseen ja sisällön tuottamiseen, oli lähestymistapa 3.-4.-luokkalaisilla toinen. Kurssilla lähdettiin tutkimaan yksin, pareissa ja ryhmissä jotakin mielenkiintoista Suomi 100-vuotta teeman ilmiötä ja tehtiin siitä tuotos digitaalisin keinoin.
Ideariihen jälkeen aiheiksi valikoitui esimerkiksi suomalaisten juhlien leivonnaiset, musiikki, urheilu, vanhanajan koulu, talvi- ja jatkosota, Muumit, pelifirmat ja suomalaiset eläimet. Tuotoksina oli useita PowerPoint-esityksiä, StopMotion-animaatioita, iMovie-elokuva ja maininnan arvoisena vielä PowerPointiin upotettu äänitys isoäidin koulumuistoista.
Oppimispäiväkirjaa kirjoitettiin jokaisella kurssikerralla ryhmän kesken o365:n OneDrivessa jaetussa Word-dokumentissa. Tällä tavalla saatiin mukaan oman ja ryhmän työskentelyn arviointi sekä o365-ympäristön käytön harjoittelu.
Viimeisellä kerralla tuotokset esiteltiin juhlallisin menoin. Mahtava kurssi! Innolla jäämme odottamaan, miten ainutlaatuisia ja upeita oppimisprosesseja ja tuotoksia pääsemme näkemään seuraavan ryhmän kanssa.