Friday 8 October 2021

Maailma aukeaa taas - aukeaahan?

 Niittykummussa, kuten muissakin kouluissa, on opetelu parin viimeisen vuoden aikana elämään koronan kanssa. Koulussa näkyy maskeja, ruokailut ovat väljiä, ja retkiä ja vierailuja on ollut todella vähän.

Nyt näyttäisi siltä, että ainakin tämä viimeisin osa saa ehkä avautua jälleen hieman!

Oppilasryhmien liikkumista julkisissa liikennevälineissä sallitaan, mutta edelleen välttäen suuria ruuhkautumisia. Leirikoulujakin voi alkaa taas suunnitella!

Tällä viikolla Niittykummun koulusta on lähtenyt luokkia retkelle konserttiin kuuntelemaan Tapiola Sinfonietan Avain Hukassa -esitystä, sekä Luonnontieteelliseen museoon.







Vaikka koulu pyörii hyvin omana talonaan, ja talon sisällä ja välittömässä lähiympäristössäkin riittää tekemistä ja tutkittavaa, opetuksen elävöittäminen retkien avulla antaa kouluarkeen paljon. Uusia kokemuksia ja kohteita, mutta myös mahdollisuuden harjoitella liikkumista ryhmässä, seurata aikatauluja ja julkisen liikenteen toimintaa, itsesäätelyä ja toisten huomioon ottamista.

Vielä odotellaan, että valtakunnallisella tasolla ilmoitetaan, että kasvomaskien käytöstä voisi luopua opetustilanteissa. Eiköhän sekin päivä koita pian ^_^


No comments:

Post a Comment