Friday, 19 January 2018

Yleisökulttuuri

Viimeaikoina opettajien kokouksissa on noussut esiin huoli, kuinka rakkaat oppilaamme toimivat yleisötilanteissa, ja kuinka voisimme auttaa heitä toimimaan oikein, kun yhtäkkiä ympärillä onkin koko koulullinen väkeä, eikä vain oma tuttu ryhmä tai luokka.

Silläpä olemme ottaneet salitilanteet erityisen harjoittelun alle, lähtien jo siitä kuinka tiloihin siirrytään, miten omalle paikalle löydytään, ja kuinka näyttää esiintyjälle, että on itse valmiina olemaan yleisössä.

Tälläkin viikolla meillä on ollut mahdollisuus harjoitella näitä taitoja pariinkin otteeseen;

Tiistaina koko koulu kerääntyi suureen liikuntasaliin kuulemaan eri oppilasjärjestöjemme organisoimaa vaali-infoa. Ensi viikolla oppilaat äänestävät luokilleen uudet edustajat oppilaskuntaan, vihreään raatiin, sekä Liikkuvan koulun -tiimiin. Nämä kyseiset oppilasjärjestöt kertoivat suurelle yleisölle toiminnastaan ja tavoistaan, ja vastailivat yleisön kysymyksiin ("Onko se kivaa?" ja "Saako siellä karkkia?" mietityttivät monia...).
Nyt halukkailla toimikuntalaisilla onkin aikaa kampanjoida ensi viikon torstaihin, jolloin jokainen luokka äänestää uudet edustajansa. Onnea kaikille ehdokkaille!


Vaali-infon yleisöä ja oppilaskunnan esittelyä


Seuraava yleisötapahtuma olikin torstaina, kun valtaosa koulusta kerääntyi jälleen liikuntasaliin seuraamaan vierailevan teatteriryhmän esitystä Apollo21. Aiheina tässä kahdenmiehen spektaakkelissa olivat mm. puhelimet, pelaaminen, nettituttujen todenperäisyys, pelien ikärajat, ja kuvien jakaminen nettiin. Näytelmä oli mukaansa tempaava, ja upposi kohdeyleisöön hyvin. Luokissa käytiin monenlaisia keskusteluja ja jälkipuinteja aiheesta.

Apollo21

Suuri osa oppilaista osasi selvästi yleisön roolin täysin moitteitta, ja esiintyjät saivat tarvitsemansa huomion ja hiljaisuuden osakseen.

No comments:

Post a Comment