Friday 6 April 2018

Koulun arkea - pallopelejä, koulujuoksua ja autismin kirjoa

Elämä koulussa on ihanan moninaista! Toki täällä on matematiikan tunteja, ruotsin sanakokeita, ruokana makaronilaatikkoa, ja muita arjen kiintopisteitä. Näiden ohella kouluelämään kuuluu olennaisesti myös erilaiset tapahtumat ja teemat. Tällä viikolla koulussamme on näkynyt kolme eri tapahtumaa, joista hieman lisää alla.


2.4 vietetään maailman autismitietoisuuden päivää. Tänä vuonna tuo päivä osui pääsiäisen kanssa samaan aikaan, joten Niittykummussa #WAAD (World Autism Awareness Day) pääsi pääosaan torstaina. Aamulla koulun keskusradion kautta tulleessa aamunavauksessa eräs koulun entisisitä erityisopettajista kertoi autismin kirjosta, ja siitä kuinka autismin kirjon oppilaiden opetus on Niittykummussa järjestetty. Koulussamme on ollut e-luokkia jo reilusti yli 20 vuotta. Tällä hetkellä Niittykummussa on kolme e-luokkaa, joissa on oppilaita 1-6 luokilla. Oppilaita on 8 jokaisella kolmella luokalla. 

Aamunavauksen lisäksi koko koulu kerääntyi saliin siestan jälkeen, jolloin saimme kuulla kattavan tietopaketin siitä, mitä autismi oikeastaan on. Tämä video auttoi myös havainnollistamaan mitä autismi ja autismin kirjo tarkoittavat;


Oppilaiden näkökulmasta mieleisintä saattoi tosin olla vielä e-luokkien järjestämä buffet, mille riitti tyytyväisiä asiakkaita pitkin aamua.

Toinen koulussa näkynyt tapahtuma oli mailapelikisa. Niittykummun koulun 3. luokkalaiset osallistuivat ESPOO RACKETS -MAILAPELIKISAan kolmella joukkueella to 5.4.2018 Esport Centerissä.

Joukkueissa sai olla enintään 8 pelaajaa ja kaikkien oli päästävä pelaamaan.
Lajeina olivat tennis, sulkapallo, pöytätennis ja squash.

Turnausidea oli oivallinen: ensin kerrottiin ohjeet ja pelin säännöt, sitten harjoiteltiin ja lopuksi pelattiin 15 minuuttia niin monta peliä kuin ehdittiin aina viiteen pisteeseen. 
Jokaisesta voitosta sai pisteen. Lajista toiseen vaihdettiin 30 minuutin välein.

Tuloksena oli jännitystä, peli-iloa, punaisia poskia ja suunnatonta innostusta!

Turnaukseen osallistui 12 joukkuetta. Niittykummun koulun joukkueista yksi sijoittui loistavasti hopealle Kalajärven koulun joukkueen voittaessa kultaa. Pronssia sai Sepon koulun joukkue.

Ja viimeisin viikon erikoisuus tapahtui tänään. Niittykummun koulussa järjestettiin sumuisena perjantaiaamuna "Team Rynkeby - God Morgon Koulujuoksu". Tapahtumassa oli paikalla myös kaksi Team Rynkebyn edustajaa. Vesisateesta huolimatta lapset osallistuivat innokkaasti juoksemalla noin 900 metrin lenkkiä.

Hurjimmat juoksivat jopa yli 10 kierrosta tunnin aikana! Luokkiin palanneet oppilaat olivat tyytyväisiä, joskin hieman märkiä...

Kaikki osallistuneet saivat Team Rynkebyn rannekkeen ja pillimehun. Suomessa kaikki juoksuun osallistuvat koulut keräävät rahaa Aamu Säätiölle. Kerätyillä varoilla rahoitellaan elintärkeää lasten syöpätutkimusta ja hoitojen kehittämistä.



Siinäpä näitä tämän viikon tapahtumia. Nyt ansaitusti viikonlopun viettoon!

No comments:

Post a Comment