Friday 31 May 2019

... ja suvi suloinen!

Niin taas kävi, että lopulta aika vaan vierähti, ja lukuvuosi on jälleen lopussa. 

Syyslukukausi tuntuu yleensä pitkältä ja hitaalta, ja kevät taasen kiihdyttää vauhtiaan päivä päivältä. Tässä viimeisten parin viikon aikana on tehty useita retkiä ja koettu elämyksiä, ja laitettu lukuvuoden hommia pakettiin. Matematiikan kirjoista jäänee luokalla jos toisellakin sivuja täyttämättä, mutta sehän on vain sadepäiville mukavaa puuhaa oppilaille!

Oppilailla alkaa tänään ansaittu loma ja lepo lukuvuoden aherruksen jälkeen. Vuoden aikana on ehtinyt tehdä, kokeilla, suorittaa ja yrittää monenlaista. Ryhmätöitä, projekteja, kokeita, kirjoitelmia, rakentamisia, ompeluita, musisointeja, pelejä, liikkumisia... Osin ohjattuja, ja osin itse kehiteltyjä ja omalla ilolla eteenpäin vietyjä. Se todistuspaperi minkä tänään käteensä saa, antaa vain pintaraapaisukuvan koko vuoden töistä. Jokaisen kohdalle on mahtunut huomattava määrä onnistumisia ja haasteita, tilanteita joista voi oppia seuraavaa kertaa varten. Tämä pätee opettajiinkin.

Kesälomavapauden sijaan opettajilla alkaa nyt opetuksen kesäkeskeytys. Vielä ehtii liikkua hiljaisemmilla koulun käytävillä laittaen paperihommia kuntoon, ja valmistella itseään ja luokkatilaansa ensi vuotta varten. Toki suurta osaa tästä valmistelu- ja suunnittelutyöstä voi tehdä etänä laiturinnokastakin tarvittaessa.

Näihin sanoihin ja näihin tunnelmiin blogi lähtee myös kesäteloille, ja toivottaa lukijoilleen aurinkoisia päiviä. Elokuussa palataan taas päivityksiin Niittykummun koulun arjesta! 

No comments:

Post a Comment