Friday 4 June 2021

Koronalukuvuoden 2020-2021 koulunpidon viimeinen viikko - Terveisiä Maija-rehtorilta

Elokuussa 2020 koulu alkoi poikkeustunnelmissa. Maltillisen koronakesän jälkeen varauduttiin huononeviin koronatilanteisiin ja koulunpidossa aloitettiin monenlaisia poikkeusjärjestelyitä. Tilanne oli jännittävä ja osittain myös suorastaan pelottava.

Emme tuolloin elokuussa ajatelleet, että poikkeusolot kestäisivät koko alkavan lukuvuoden ajan. Mutta niin siinä kuitenkin kävi.

Lukujärjestyksiä muokattiin uusiksi, jotta saatiin terveysturvallisuutta lisäävää väljyyttä taukoihin ja ruokailuaikoihin.

Ryhmiä ei yhdistelty, vaan jokainen ikäluokka opiskeli vuoden ajan omassa kuplassaan.

Yhteisiä kokoontumisia ei pidetty livenä ollenkaan.

Ensin koulun aikuiset aloittivat maskien ja visiirien käyttämisen koko koulupäivän ajaksi ja joulun jälkeen myös kuudennen luokan oppilaat alkoivat käyttämään maskia koulussa.

Kun nyt katsoo ajassa taaksepäin ja summaa kuluneen vuoden tapahtumia, on suorastaan voittajaolo. Selvisimme tästä poikkeuksellisesta vuodesta oikein hyvin.

Maailma sulkeutui ympäriltämme ja kaikki kynnelle kykenevät siirtyivät etätöihin, mutta koulu oli auki läpi koko vuoden ja lähitöihin saavuttiin säntillisesti joka arkipäivä.

Luulen, että onnistuimme pitämään lähikoulun avulla oppilaille osan arkea suht normaalina kaiken muun toiminnan supistuessa ja sulkeutuessa ympäriltä.

Ensi viikolla alkava opetuksen kesäkeskeytys opettajille, ja loma oppilaille, tulee enemmän kuin tarpeeseen.

Kulunut vuosi on ollut monin tavoin voimia kuluttava. Lomalla ladataan akkuja ja palaudutaan toivottavasti pikkuhiljaa paranevissa olosuhteissa koronan suhteen, mutta pitkä taistelu tautia vastaan ei vielä ole ohi.

Aika näyttää millaisena saamme aloittaa tulevan kouluvuoden, mutta sitä ennen nautitaan ihan jokainen kesälomasta ja vapaa-ajasta silloin, kun se itse kullakin alkaa.

Kun emme pääse kiittämään perheitä ja yhteistyökumppaneitamme tänä keväänä livenä, niin heitetään täältä blogin kautta vielä yleinen kiitos kaikille koulumme huoltajille ja yhteistyökumppaneillemme kuluneesta lukuvuodesta. Livekiitoksia, tosin striimattuna jaellaan henkilökunnalle ja oppilaille loppuviikosta oppilaiden huolella valmisteltujen esitysten ja puheiden (nekin tietenkin striimataan) lomassa.

Hyvää kesää kaikille blogimme lukijoille toivotellen, Maija Sinisalo, rehtori, Niittykummun koulu

                                                                           


                   Kesäiselle retkelle Haukilahden rantaan ehdittiin ennen loman alkua.

No comments:

Post a Comment