Friday 19 August 2022

Tervetuloa uuteen osoitteeseen!

 Kesän aikana Niittykummun koulu muutti. 



Pitkin kevättä tehtiin muuttoa, hyvästeltiin vanhaa, keltaista koulutaloa, ja odottavaisin mielin suunnattiin katsetta kohti tulevaa, ja Vuoritontuntiellä sijaitsevaa koulutalo. Montessorioppilaat ovat toki konkareita - he ovat olleet näissä tiloissa ja pihoilla jo useamman vuoden, ja viime vuoden 1B aloitti myös näissä maisemissa. 

Normaalisti kesän aikana koulun käytävät hiljenevät, vaan nytpä siellä riitti liikettä juhannuksen liepeille asti, kun Martelan muuttokaverit siirsivät laatikoita ja huonekaluja kohti uutta osoitetta.

Elokuun alkaessa Vuoritontuntien rakennuksen ovet aukesivat, ja näky oli alkuun melko tyrmäävä. Laatikoita, säkkituolipinoja, luokkia ilman kalusteita, luokkia joissa liikaa kalusteita! Mutta nopeasti saatiin koulu siihen kuntoon, että oppilaiden kelpasi tulla. 

Ensimmäisten päivien aikana olemme opetelleet uuden rakennuksen ja ympäristön käyttöä ja rutiineja, ja vielä purkaneet laatikoita oikeille paikoilleen. Oppilaat ovat olleet isona apuna tässä hommassa!

Koulun monistuskoneet ovat olleet vielä melko vailinaisesti toiminnassa, ja tilatut vihot ja kynät näyttävät nyt pikkuhiljaa löytävän koulun oikeaan osoitteeseen. Mutta vaikka alku on ollut vielä hieman laatikoiden ympäröimää, uusissa tiloissa, ja välillä ilman vihkoja - oppilaista näkyy into ja ilo kouluun paluussa. 

Tästä on hyvä jatkaa lukuvuotta eteenpäin! 








No comments:

Post a Comment