Friday 5 October 2018

Paluu opettajan arkeen

Huh, olipa kiva palata normaaliin arkeen antoisan pajaviikon jälkeen!

Ja normaali viikko koulussa on toisaalta aika joustava käsite. Tällä viikolla on tapahtunut esimerkiksi seuraavaa; 

Koulu-uinnit jatkuivat osalla luokista vielä tällä viikolla. Uimaopetusta annetaan lukukausittain koko alakoulun toiminta-ajan esikouluikäisistä neljänsiin luokkiin. Uimataidottomille annetaan lisäksi tekniikkaopetusta. Opetusta annetaan arkipäivisin, kouluaikoina opetussuunnitelman mukaisesti. Palvelun tuottaa uimaseura Cetus ja kaupungin liikunnanohjaajat. Lisäksi erityisryhmille tarjotaan sovellettua uinninohjausta kurssimuotoisesti. Niittykummun koulussa oppilaat saivat bussikyydin kouluta uimahallille ja takaisin, ja uimahallilla koulutetut uimaohjaajat ja -valvojat järjestävät ohjelman, opetuksen, ja arvioinnin. 

Tällä viikolla oli myös Kutitus-festivaali, minkä siivittäminä useat luokat kävivät kokemassa kulttuuria. Esimerkiksi 3a&b kävivät katsomassa Tapiola Sinfonietan esittämän Pekka ja Susi -musiikkisadun. Kapellimestarina toimi Arturo Alvarado.

Näiden lisäksi koululle tuli ohjaaja Tapiolan Voimistelijoilta antamaan useille luokille rope-skipping näytetunteja, mihin osallistuttiin innolla. Hyppyytys selvästi upposi kansaan!




Lisäksi luokkia kävi Tapiolassa elokuvissa, sekä WeeGeellä Lelumuseossa.

Ja tietysti keskiviikkona ja torstaina oli paljon jännitystä ilmassa, hiustenlaittoa ja vaatteidenvaihtoa ja sisarusten noutamista, kun koulukuvaukset pyörivät pikkusalista käsin. 

Tämän kaiken ohella, lomassa, ja välissä on tehty luetunymmärtämisiä, kielioppitehtäviä, matematiikanläksyjä, esitelmiä, läksykerhoa...

Tänään on maailman opettajien päivä. Oiva hetki reflektoida sitä, mitä kaikkea tähänkin työhön saattaa viikon sisällä kuulua. Suomalaisessa koulussa kaikkiin ylläoleviin - koulu-uinteihin, kulttuuriretkiin, asiantuntijavierailuihin ja yhteistyökumppaneihin - on mahdollisuus, ja ne ovat myös aktiivisesti käytössä. Tokihan nämä kaikki tuovat koululle aikataulutushaasteita ja sijaisjärjestelyitä, tuntien paikkailuja, ja massojen siirtymisiä julkisella liikenteellä. Ne tuovat myös elävöitystä tunteihin, elämyksiä ja kokemuksia oppilaille, vahvistavat arjenhallintataitoja ja muutosvalmiutta. Koulu ja opettajat ovat Suomessa onneksi hyvin arvostettuja, ja työ on motivoivaa. Parantamisen varaa on, niin kuin kaikessa aina, mutta on syytä pysähtyä arvostamaan näitä hyviä ja loistavia asioita myös. 


"On this World Teachers’ Day, as we celebrate teachers’ important contributions to improving the lives of children and youth around the world, we reaffirm our commitment to increasing the global supply of qualified teachers. We urge all governments and the international community to join us in this endeavour, so that all children and young people, no matter their circumstances, can secure their right to quality education and a better future."

No comments:

Post a Comment