Friday 28 September 2018

Niittykumpu 70!

Silloin joskus Niittykummun koulu ja asuntorakennukset olivat aika orpoina keskellä peltoa.

Ja nyt se juhlaviikko on käsillä!
Tämä viikko on ollut ihanan erilainen, ja täynnä pajatouhua ja vieraita. Koulun käytävillä on liikkunut tällä viikolla entisiä oppilaita vuosikymmenten takaa, sekä hieman tuoreempia kasvatteja esiintymässä koululaisille. Lisäksi entisiä opettajia, naapurikoulujen rehtoreita, ja muita arvovieraita on päässyt katsomaan miltä Nittykummun koulu tänäpäivänä näyttää.

Koulun entisiä oppilaita

Entisiä oppilaita lavalla - Dilemma esiintyy.

Koulupäivätkin ovat pyörineet erilaisilla sisällöillä ja aikatauluilla kuin normiviikolla. Oppilaat ovat työstäneet pajaviikon aikana monenlaisia tuotantoja usein eri tavoin. Näitä töitä on esitelty jo vieraille viikon aikana, mutta huipentuma tulee lauantaina, kun vanhemmatkin tulevat (toivottavasti) sankoin joukoin koululle mukaan.

Käpylehmälauma
Oppilaiden töissä on multimodaalisuutta ja moniulotteisuutta, ja hienoja oivalluksia. Lauantaina pääsee kokeilemaan pihaleikkejä kautta aikojen, tai tutustumaan käpylehmäkokoelmaan. E-luokkien taidenäyttelyn kierrettyään voi kulkea käsityöluokkaan katsomaan stop-motion elokuvia Niittykummun koulun historiasta. Koulun päärakennukseen palattuaan voi tehdä aistillisen aikamatkan, tai ihailla oppilastöitä kautta aikojen.




Vieraat voivat osallistua Kahoot!-tietokilpailuun, ja katsastaa näyttelytilan, mistä löytyy huikeita onnittelukakkuaskarteluja, pienoismalleja koulusta ennen ja nyt, sekä kasvioita digitaalisina ja painettuina.
Stop-motion tekeillä

Koulun käytäviltä löytyy tietoiskuja muistakin 70 vuotta täyttävistä henkilöistä ja instituutioista, ja eräs ryhmä on myös kuvannut elokuvan vanhanajan koulusta - ja kuvaustyötä tehtiin mm. Helsingin kaupunginmuseon Lasten Kaupungissa. Lisäksi koulun salissa pääsee näkemään muotiesityksen kautta aikojen, vuosikymmenten musiikihittien siivittämänä.

    E-luokkien taidenäyttelytilasta



      Muotinäytöksen harjoitukset
    Vaikka koulu tähtää kokoajan tulevaisuuteen, juhlavuosi on tuonut oivan tilaisuuden tarkastella lähihistoriaamme hyvin tutussa kontekstissa. Luokkakuvat vuosien takaa, tai kouluruokalistat auttavat oppilaita näkemään mitä kaikkea onkaan muuttunut - ja herättää visioita siihen, mitä tulevaisuudessa voisikaan olla!


    Leena Suomisen kotialbumista

    Leena Suomisen kotialbumista


    No comments:

    Post a Comment