Friday 7 September 2018

Kansainvälinen toiminta koulussa

Kouluarjen ohessa Niittykummun koulu on osana kansainvälistä toimintaa monella eri tapaa. Esimerkiksi tällä viikolla koulussamme vieraili 20 japanilaisvieraan delegaatio tutustumassa kouluun. He viettivät päivän kierrellen ja seuraillen oppitunneilla, ja osallistuivat kouluruokailuun.


Origamihetki

Montessoriluokan oppilaat toimivat heidän oppainaan päivän aikana, ja vastailivat vieraiden kysymyksiin koulumme toiminnasta.

Punahilkka valmistuu!

Niittykummun koulu on myös osana Eurooppalaista Erasmus+ hanketta, minkä siivin osa opettajista suuntaa kursseille eri puolille Eurooppaa tämän, ja seuraavan lukuvuoden aikana. Nämä liikkuvuushankkeet ovat EU-rahoitteisia, ja pyrkivät edistämään opettajien kouluttautumista ja verkostoitumista monin eri tavoin.  Olemme osallistuneet liikkuvuushankkeeseen aiemminkin, ja niistä prosesseista löytyy tarinointia tämänkin blogin historiasta. Tällä projektikierroksella yksi opettajistamme on jo käynyt kurssin Kyproksella, ja tulevia kurssimatkoja on tiedossa esimerkiksi Espanjaan ja Italiaan.

Blogia kirjoittaessa on kolmen hengen ryhmä juurikin Erasmus+ koulutuksessa, kuulemassa ja oppimassa mitä kaikkea näissä liikkuvuusprojekteissa täytyy ottaa huomioon, ja mitä lomakkeita täyttää millekin taholle. Uudestaan kun näissä merkeissä on, niin kyllähän tässä alkaa tulla sellainen bon voyage-tunne, että tämä on koettu aiemminkin (näin Matti Nykästä lainatakseni).

Kansainvälisyyshankkeen osana koululla on myös mahdollisuus olla vastaanottavana osapuolena, ja tällä viikolla koulussamme on aloittanut slovenialainen opettajaopiskelija. Hän on opettajaharjoittelussa syyslukukauden loppuun kanssamme, lähinnä englanninkielisillä luokilla, mutta ehtipä hän olla jo 1A luokan suomenkielisellä matematiikan tunnillakin apuna. Lisäksi koulullemme on tulossa opettajavieraita ainakin Saksasta ja Espanjasta tämän lukuvuoden aikana.

Näinpä pikkuhiljaa Niittykumpu piirtyy entistä vahvemmin globaalillekin kartalle muutoinkin, kuin metroreitin ansiosta.

No comments:

Post a Comment