Friday, 26 October 2018

Avaruusprojekti20182a5b

Ja jälleen on projektiaika käsillä!

Tämän blogin historiasta löytyy tarinointia Satuprojektista, ensimmäisestä Avaruusprojektista, ja tällä viikolla pääsimme jälleen aloittamaan uutta projektia!

Avaruusprojekti 20182a5b – on 5 viikon ja 70 oppitunnin mittainen avaruusaiheinen monialainen ja laaja-alaisia taitoja vaativa ilmiöpohjainen oppimisprojekti. Tässä työssä yhdistetään kaksi luokkaa työskentelemään yhdessä pienemmissä ryhmissä. Ryhmien tavoitteena on tehdä sekä tiedollinen että taidollinen työnnäyte oppimastaan, liittyen avaruus-teemaan



Jaetut tiedostot mahdollistavat yhteisen muokkauksen,
ja samalla vierustoverin opastamisen, jolloin digitaidot karttuvat puolin ja toisin.

Projektin aikana käydään ympäristöopin, englannin, äidinkielen, musiikin ja kuvataiteen opetussuunnitelman tavoitteita läpi. Projektin aikana luokkarajat ylittyvät, kun nuoremmat ja vanhemmat oppilaat työskentelevät yhdessä, ja lisäksi toinen luokista on kaksikielinen, niin kielirikasteisuutta tulee projektiin mukaan tämän myötä myös. 


Osa 5.luokan projektisuunnitelmasta OPS&laaja-alaisten taitojen näkökulmasta

Oppilaiden pääasiallinen työskentelyalusta on Google Classroom, mihin heillä on helppo pääsy luokkien Chromebook-tietokoneiden avulla. Opettajien suunnittelualusta on Office356- OneDrivessä jaettuna projektivastaavien opettajien kesken. Skilli-arviointiohjelma tulee projektiimme kokeiluun arviointityökaluna, jotta saamme arviointialustan muokattua vastaamaan projektimme sisältöä, sekä kuvaamaan laaja-alaisten taitojen osaamista ja kehittymistä.  



Ryhmäytymisharjoitus - Joo, ja sitten! tarinoita avaruuteen lähtemisestä


Asiantuntijavieraina meillä oli tällä viikolla astrofyysikko Helsingin yliopistosta käymässä ja kertomassa avaruuden tutkimuksesta. Ensi viikolla Iso Omenan kirjastosta meille tulee avaruuskirja-vinkkaaja kertomaan mitä kaikkea tietokirjallisuutta aiheesta voi löytää. Lisäksi tavoitteena on järjestää opintoretkiä aiheeseen liittyen. 


Astrofyysikko Thomas Hackman Helsingin yliopistosta kävi kertomassa projektilaisille avaruustutkimuksesta

Tämäkin avaruusprojekti (kuten edeltäväkin parin vuoden takaa) huipentuu avaruusmessuihin, missä oppilaat pääsevät näyttämään töitään muulle koululle, sekä vanhemmilleen, jotka kutsutaan myös vieraiksi. 
Ryhmät kirjasivat aluksi vahvuuksiaan, joista voi olla hyötyä projektia työstettäessä.

Työt ovat alkaneet ryhmäytymisharjoituksista ja sääntöjen laatimisesta suunnitelmien tekoon, ja töiden alkamiseen. On ollut ihana saada seurata, kuinka isommat ja pienemmät oppilaat tekevät yhdessä töitä, ja tukevat toisiaan. Työt ovat varsin moninaisia, sillä suunnitteilla on maalauksia, rakettiaskartelua, itse koodattua peliä, yhdessä luotuja slide-show esityksiä...



Taideprojekteja luodaan myös yhteistuumin

Projektista näyttää tulevan varsin monipuolinen ja mielenkiintoinen! Kiva olla opettajana tässä taustalla mahdollistamassa etenemistä, ja päästä seuraamaan mihin kaikkeen oppilaat pystyvät!

Projektinhallintaa ja suunnittelua ensi viikolle. 

No comments:

Post a Comment