Friday 16 November 2018

Projektikuulumisia: uuteen nousuun!

Viime viikolla tulikin tarinoitua turnausväsymyksestä, mikä selvästi oli valloillaan vielä alkuviikosta. Mutta sitten saatiinkin huomattua, että loppu ihan oikeasti häämöttää - ensi viikolla työt pääsevät näytille Avaruusmessuille, minne kutsutaan koko koulun lisäksi myös projektiluokkien vanhemmat, niin valmista täytyy alkaa tulla!



Yksi tämän viikon tehtävistä onkin ollut suunnitella ryhmän messustandi - mitä se tarvitsee, missä olisi hyvä sijainti, ja niin edelleen. Kanban-taulut kertovat myös projektin edenneen, ja auttaa pitämään mielessä mitä kaikkia projektin aikana on työstetty.



 Taidollisten töiden pohjina on vankkaa tiedettä, ja lähdemateriaaleja on tutkittu tarkkaan. 


Jos vilkaisee tätä projektia laaja-alaisten taitojen näkökulmasta, huomaa että tässä on tullut montaa eri osa-aluetta harjoiteltua varsin huolella.


Ajattelutaitoja ja oppimaan oppimista tulee uuteen asiaan tutustuessa, ja niitä tietoja eri tavoin tulkittaessa ja työstettäessä. Vuorovaikutustaitoja sekä ilmaisutaitoja on ollut pakko käyttää, jotta ryhmätyöt ovat ylipäänsä voineet edetä. Arjen taidot ovat karttuneet, kun projektitöistä ja niiden etenemisestä on huolehdittu, samoin kuin itsensä motivoinnista ja ohjaamisesta on täytynyt pitää kiinni. Monilukutaitoa ja tieto-ja viestintäteknologista osaamista on tässä projektissa vaadittu paljonkin, ja oppilaat ovat tehneet diaesityksiä, elokuvia, koodanneet pelejä, ja luoneet elektronista musiikkia. Työelämätaitoja ja yrittäjyyttä harjoitetaan esimerkiksi miettimällä omaa messupistettä, ja messujen vaatimaa esittelytyötä suunnitellessa. Lisäksi olemme saaneet asiantuntijavieraita kouluelämän ulkopuolelta antamaan näkökulmia avaruuteen liittyviin töihin. Jokainen projekti näyttää erilaiselta, ja omalla osallistumisella ja aktiivisuudella on ollut suuri ja näkyvä vaikutus työn lopputuloksessa.

Niin kyllähän nämä projektit ovat aina raskaita, mutta myös palkitsevia. On ilo olla osana luomassa oppilaille moninaisia mahdollisuuksia ihmisenä ja kansalaisena kasvamiseen tällaisillakin keinoin.

No comments:

Post a Comment