Friday 9 November 2018

Turnausväsymys - projektin tuttu toveri

Kolmas avaruusprojektiviikko takana - ja jälleen tunnistaa itsestään ja oppilaistakin, että projektityön tuttu toveri - turnausväsymys - on saapunut keskuuteemme.

Alun innostus ja pöhinä on hieman laantunut, ja honeymoon-vaihe alkaa olla ohi. Tämän tunteen muistaa myös niistä gradunkirjoittelupäivistä, kuinka se, mistä on ollut niin innostunut ja suunnitellut ja työstänyt ja keksinyt ja visioinut - niin nytpä onkin tympääntyminen niihin samoihin teemoihin.

Se onni ja ilo näissä projektihommissa (ja tällaisissa julkisissa dokumentoinneissa) on, että kokemus kertoo myös sen, että turnausväsymys väistyy. Sen tietää, että se tulee, mutta että se on myös ohimenevää - ja vallitsevaksi olotilaksi jää kuitenkin positiivinen vire ja kiinnostus.

Tällä viikolla Avaruusprojekti 20182a5b-ryhmät ovat siis työstäneet töitään eteenpäin. Olemme myös käyttäneet Skillin arviointiportaalia kolmena päivänä, ja tänään katsoimme yhdessä opettajille piirtyneitä käyriä siitä, miten projekti sujuu noin yleisesti.




Skilli näyttää sinisellä oppilaiden vastausten koonnit, ja vihreillä opettajien. Nyt on yksi opettajien ryhmäarviointi vain tehty, ja oppilaat ovat vastanneet yksittäin kahdesti viikon aikana. 


Vieraaksi saimme Kirkkonummen Komeetasta Seppo Linnaluodon, joka vuosikymmenten kokemuksella kertoi avaruudesta keskittyneelle yleisölle.



Oppilaat ovat jo hyvin tottuneita ja näppäriä arvioijia sekä yksittäin, että ryhmissä, ja projektisuunitelmat Kanban-tauluilla elävät työn tahdissa.

Ensi viikolla on edessä töiden viimeistely ja huolittelu, ja sitä seuraavalla onkin Avaruusmessut edessä!

Kyllä tämä taas tästä!

Tämä on hyvä pitää mielessä. 

No comments:

Post a Comment