Thursday 7 February 2019

3.-4.luokkalaisten monialaiset: Kestävän kehityksen tavoitteet 2030

Niittykummun koulussa on lukujärjestysteknisesti turvattu monialaisille oppimiskokonaisuuksille tilaa. 5.-6 luokkalaisilla on torstai-iltapäivisin kaksi oppituntia monialaisia, ja 3.-4. luokilla vastaavasti perjantain aamupäivissä. Näillä nuoremmilla luokilla lukujärjestys vaihtuu nyt hieman, kun yhden vuosiviikkotunnin mittainen oppiainekokonaisuus keskitettiin syyspuolelle kaksoistunniksi, ja kultakin luokalta jokin toinen oppiaine väistyi osatunneiltaan siksi aikaa. Nyt nämä 3.-4 monialaiset ovat ohi, ja lukujärjestykseen ei siis ilmaannu hyppytunteja, vaan se aika täyttyy sivussa olleen oppiaineen tunneilla.

Palataanpa kuitenkin ajassa parin viikon takaisiin tunnelmiin, ja 3.-4. luokkalaisten monialaisten valinnaisten kestävän kehityksen kurssien päättymiseen. Kattoteemana kursseilla oli Kestävän kehityksen tavoitteet 2030, ja niistä valikoitui tarkemmiksi osa-alueiksi vedenalainen elämä, innovaatiot ja infrastruktuuri, ilmastotekoja, edullinen ja puhdas energia, sekä terveys ja hyvinvointi. 

Yksi tärkeä osa monialaisia oppimiskokonaisuuksia on hankitun ja opitun tiedon jakaminen muille ja tämän kunniaksi järjestettiinkin monialaisten päätösmessut, jossa oppilaat pääsivät esittelemään tuotoksiaan muille ja jakamaan tietoa.



Aiheisiin oli tutustuttu monipuolisesti ja messuilla tuotoksia oli monenlaisia: lautapelejä, julisteita, power point esityksiä, kahoot-tietovisoja, pehmoleluja ja kenties suosituimpana keksibuffet, jossa myytiin keksejä, joista saadut rahat menivät hyväntekeväisyyteen, John Nurmisen säätiölle, joka puhdistaa Itämerta levästä. 10€:lla saa 50kg sinilevää puhdistettua Itämerestä.




Tuotto oli 306€ ja sillä Niittykummun koulu on nyt putsannut Itämerta nyt siis yli 1500 kiloa Matinkylän edustalta.





Kiitos kaikille keksibuffetista ostaneille Itämeren suojelijoille!

No comments:

Post a Comment