Friday 15 February 2019

Poikkeustilanteen poikkeusuunnitelma

Ah, kevättalvi! Päivät pitenee, loma lähenee, ja mahataudit ja flunssat kaatavat väkeä villiintyneen niittokoneen lailla. Ensi viikolla siintelevä lomakin teki jo tietyksi sen, että osa väestä on laskuista poissa, ja tähän oltiin tietenkin varauduttu. Mutta sitten tämä räkäinen ja kuumeinen mörkö, sekä Yrjö-veljen yllätysvisiitti! Kotona se tietää voipunutta olemista ja pyykkirumbaa, mutta miltäs se näyttää koulun puolesta?

Tänään Niittykummun koulussa oli laajalta osalta väkikato. Luokista oli iso osa oppilaita pois - joissain luokissa lähes 10, ja opettajanhuoneestakin puuttui sen seitsemän.

Osaan opettajapoissaoloista oli osattu varautua, mutta kävipä myös niin että sovittu sijainenkin sairastui. Viikolla oli käynyt jo ilmi, että ulkopuoliset sijaiset olivat aika kiven alla näin päivää ennen yleistä talvilomaviikkoa. Vaan ällös huoli, Niittykumpus' valveill' on! Lukujärjestyksiin on rakennettu resurssiopettajia useille luokille ja useille tunneille, niin tänään näitä ns. ylimääräisiä opettajia siirreltiin tarpeen mukaan toisille tunneille. Sisäänrakennetut sijaismitoitukset olivat tämän päivän pelastus. Resurssiopettajuus on tuttua sekä oppilaille että opettajille, niin oman opettajan puuttuessakin luokkaan tulee kuitenkin joku tuttu. Opettajatkin tuntevat useampia luokkia jo aika hyvin, niin nimet, kasvot, ja toimintatavat ovat tuttuja. Yhdessä olemme iso osa sitä kylää, joka kasvattaa näitä oppilaita.

Osa luokista yhdisti voimansa päivän aikana - 5B:n kummit hoitivat 1B:n suojateilleen viikon sanelutehtävät, ja 1A kävi vierailulla 4A:n luona - isommat auttoivat pienempiä Aapisen kappaleen lukemisessa ja harjoittelussa.


Joustoa ja luovia ratkaisuja, niistäkin on opet tehty.

Näillä sanoilla blogi toivottaa lukijoilleen mukavaa, rentouttavaa, ja ennenkaikkea tervettä hiihtolomaa!

No comments:

Post a Comment