Friday 1 February 2019

Lukuviikko ja talviliikuntapäivä

Tällä viikolla Niittykummun koulussa on vietetty lukuviikkoa, ja sen keskellä talviliikuntapäivää. Tämä kahden erilaisen teeman sitominen yhteen viikkoon alkoi jo viime keväänä, ja käytäntö todettiin toimivaksi.


Lukuviikolla jokaisena päivänä jokin tunti on omistettu hiljaiselle lukemiselle. Oppilaat ovat lukeneet omia lukukirjojaan hiljaisesti luokassa tai käytävillä, ja joissain luokissa on ollut myös ääneen lukemista tai äänikirjoja kuultavina. Isommat ja pienemmät kummioppilaat ovat myös työskennelleet yhdessä, lukien toisilleen, tai opastaen kirjastossa kuinka haluamiaan kirjoja voi etsiä ja löytää.




Keskiviikkona päivä alkoikin sitten varsin erilaisin touhuin, kun koko koulu suuntasi eri puolille Espoota monenmoisiin lumilajeihin. Koulun ympäristössä pienemmät oppilaat ja E-luokat luistelivat ja leikkivät lumileikkejä. Läheiset mäet täyttyivät pulkkailijoista, ja bussit kuljettivat isompia luistelijoita ja hiihtäjiä väljemmille maastoille.



Hanget, korkeat nietokset loivat upeat puitteet ulkoilupäivälle, ja mukana olleet termokselliset mehua ja kaakaota maistuivat itse kellekin.





Ja kun näiltä seikkailuilta palailtiin takaisin kouluun, oli ihanaa päästä hiljentymään kirjan ääreen. Ei tarvinnutkaan tehdä mitään muuta, kuin antaa mielensä uppoutua valitsemaansa tarinaan.

Blogi toivottaa lukijoilleen lukuintoa ja lumileikkejä viikonlopun ratoksi!

No comments:

Post a Comment