Päivystäjien pöytä keskikäytävällä, opettajanhuoneen ja ilmoitustaulun vieressä. |
Päivystäjien säännöt ja tehtävät |
Ohessa pieni ote eräiden päivystäjien päiväkirjasta;
Käytäväpäivystys Niittykummun koulussa
Koulussamme on käytäväpäivystäjät eli päivystäjät, jotka vaihtuvat päivittäin. Eri luokilla on omat viikkonsa, jolloin joka päivä kaksi luokasta menevät päivystämään.
Päivystäjän tehtäviin kuuluu oven avaaminen aamuisin ja välitunnin jälkeen, lainattujen välituntivälineiden merkitseminen siihen tarkoitettuun vihkoon, esim. Pallot, hyppynarut- ja kepit jne., yläoven avaaminen opettajille sekä vieraille, tehtäviin kuuluu myös vieraiden opastaminen, pöytien pyyhkiminen jne...
Päivystäessä on hyvät ja huonot puolet.
Hyvät: Ei tarvitse mennä normaaleille tunnille.
Huonot: Siellä on välillä tosi tosi tylsää, jos ei ole mielenkiintoista tekemistä ja pari käyttäytyy huonosti. Tai itsellä sattuu olemaan muuten vaan huono päivä.
Saavun kouluun 8.15. Kun kellot soivat 8.30 avaan oven oppilaille ja menen tekemään rauhallista työtä keskikerroksen päivystäjäpöydän ääreen. Kello 9.15 menen avamaan oven uudelleen oppilaille, jotka tulevat siihen aikaan. Noin kello 10.00 menen välituntilainaamoon merkitsemään lainatut välineet vihkoon. Menen taas yläkertaan ja kello 10.45 syömään. 11.00 menen taas alakertaan merkitsemään lainatut välineet vihkoon. Jos joku väline on jäänyt palauttamatta, käyn luokissa kysylemässä niitten perään. Lopulta koulu loppuu. Siistin pöydän ja välineet ja lähden kotiin.
Silja, Matilde ja Erin
Päivystäjien tekemä työ on siis oikeaa ja arvokasta työtä, mikä edesauttaa koulupäivän sujuvaa kulkua monin tavoin. Käytäväpäivystäjät ovat keskeisellä paikalla valmiina auttamaan ovien avaamisissa, tavaroiden siirtämisissä, löytötavaroiden organisoimisessa, ja niin edelleen. Siinä ohella työpisteensä äärellä voi hoitaa myös päivän koulutehtäviä.
Päivystäjät saattavat myös vastata puheluihin, ja ottaa soittopyynnöt vastaan. |
Jotta tulevilla luokilla olisi helpompaa siirtyä päivystäjän vastuulliseen rooliin, saavat nuoremmat oppilaat ensin tukea vanhemmilta. Ensi viikolla 5. luokkalaiset opastavat 3.luokkalaisia, kun isommat ja pienemmät toimivat päivystäjäpareina.
No comments:
Post a Comment