Friday 29 March 2019

Energiansäästöviikko


Koulumme Vihreä Raati on aktiivinen oppilastyöryhmä, joka auttaa pitämään koulumme ympäristötietoisuuden korkealla tasolla, sekä kehittää eri tapoja toteuttaa kestävän kehityksen tavoitteita. He ovat järjestäneet ruokahävikin seurannat, organisoineet luokkiin pahvinkeräyslaatikot paperinkeräyksen oheen.

Tällä viikolla olemme viettäneet energiansäästöviikkoa, ja Vihreän Raadin oppilasjäsenet kertovat siitä seuraavaa;

Tällä viikolla vietimme Niittykummun koulun energiansäästöviikkoa. Ideana oli kerätä mahdollisimman paljon pisteitä olemalla ilman sähkölaitteita esim. valoja, smart boardeja ja tietokoneita. 

Tämän taulukon avulla pidettiin kirjaa kerätyistä pisteistä.

Kävi ilmi, että se ei ollutkaan niin helppoa. Lähes joka tunnilla käytetään jotain sähkölaitetta. Ensimmäinen haaste oli olla ilman valoja. Esimerkiksi 2B oli koko viikon ilman valoja ja keräsi itselleen siitä 60 pistettä. Valojen käytöstä oli erimielisyyksiä, sillä monen mielestä oli vaikea kirjoittaa tai lukea hämärässä. 

Kun kaihtimet ovat auki, luonnonvaloa riittää jo aika hyvin!

Pisteitä kerättiin viidellä eri tavalla. Yksi suurimmista haasteista oli olla ilman smartboardia, läppäreitä ja pädejä. Pistetaulukossa oli myös äärimmäinen haaste, joka oli olla käyttämättä sähkölaitteita koko viikkoon. 

Tämän viikon lauantaina vietetään Earth houria. Sen tarkoituksena on olla käyttämättä sähkölaitteita 20:30 paikallista aikaa tunnin.

-Kiira ja Leo

Kohti piteneviä päiviä ja lyhyempiä öitä, käyttäkäämme luonnonvaloa sähkön sijaan aina kun tilanne sallii. Blogi toivottaa energiasäästeliästä viikonloppua lukijoilleen!

No comments:

Post a Comment