Friday 22 March 2019

Niittykumpu goes ITK2019

Tällä viikolla Niittykummun koulu on ollut edustamassa Hämeenlinnassa ITK2019 messuilla. Tänä vuonna messujen teemana on "Muutos on mahdollisuus".

Niittykummun koulun osalta tämä teema oli tulkittuna posteri-esittelyssä, kun tässä blogissakin dokumentoitu Avaruusprojekti 20182a5b posteri oli esillä, ja innokkaat opettajat siinä äärellä esittelemässä. Posteriaulassa oli useita eri tahoja ja projekteja esillä, mutta tämä posteri oli ainoa alakoulua edustava, sekä ainoa ilman ulkopuolista rahoitustahoa. Yhteistyökumppanimme saatoimme palkita kiitosten ja some-näkyvyyden lisäksi kouluruokailulla.



Projektimme edustaa muutosta ja sen mahdollisuuksia avaamalla yhden näkökulman siihen, miten alakoulussa voi lähteä toteuttamaan monialaisia kokonaisuuksia ilmiöpohjaisesti ja projektiluontoisesti, yhdistäen eri-ikäisiä oppilaita, ja nojaten vahvasti digitaalisiin työkaluihin. Tällaiseen projektiin olemme päässeet pikkuhiljaa hiomalla, ja joka projektista on aina noussut jotain kehitettävää seuraavaan. Projektista toiseenkin muutos on sekä mahdollisuus, että välttämättömyys.

Posteriyleisöä on kiinnostanut sekä aiheen toteutus, että käyttämämme Google Classroom alustat. Yhteistyön sujuvuus digi-alustoilla nuortenkin oppilaiden käytössä on selvästi ollut monille positiivisesti yllättävää, ja kannustavaa. Jos kerran alakoulussa pienetkin oppilaat pystyvät tähän, varmasti siihen taipuvat vanhemmat oppilaat sekä opiskelijat.

Julistepäivystyksen lisäksi tämä konferenssimatka on antanut mahdollisuuksia verkostoitua ja vaihtaa ideoita (mm kollegoita Joensuusta,  Hämeenlinnasta, Helsingistä, Turusta, Janakkalasta, ja Vaalasta on tullut vastaan), ja keskusteluiden aiheet ovat vaihdelleet erityisopettajista digitaitokalentereihin, tutor-opettajuudesta kielenopetuksen robottiapureihin.

Robottiopet. Kuva Tea Mäkinen.

Kasvotusten tapahtuvan verkostoitumisen lisäksi on ollut mahdollisuus tutustua opettajien verkossa olevaan verkostoitumis-, yhteistyö- ja materiaalinjakoportaaliin, ja toki esittelystä irtosi myös tuliaisia opettajanhuoneeseen. Pääsimme myös seuraamaan NPDL-esittelyä, minkä kärjessä oli Vesa Äyräs - joka sattumoisin oli myös juuri ollut koulullamme opettajankokouksessa kouluttajavieraana.





Luentovierailujen ja posteripäivystyksen lisäksi on ollut mahdollisuus reflektoida, suunnitella, ja visioida omaa työtä yhdessä kollegan kanssa. Tälle keväälle on pienimuotoinen projekti jo suunnitteilla, ja visioita jos millaisia tulevaan! Arvostamme suuresti sitä, että saimme mahdollisuuden tulla tänne sekä jakamaan omia tietoja ja kokemuksia, että tulla oppimaan uutta. Pitäähän koulutusta ja kehitystä tapahtua opettajillakin, jotta sitä voi olettaa oppilailtaan.

Terveisiä tulossa opehuoneeseen.

No comments:

Post a Comment