Friday 20 September 2019

Lue ja liiku!

Tällä viikolla Niittykummun koulussa on pidetty Lue ja liiku-viikkoa. Kaksi teemaa yhdelle viikolle voi äkkiseltään tuntua paljolta, mutta toiminnat ovat antaneet toisilleen hyvin tilaa. Kirjan ääreen on kiva pysähtyä, kun on ensin urheillut reippaasti, ja on myös kiva lähteä vähän liikkumaan, kun on ensin viettänyt pitkän pätkän aikaa lueskellen. Joka päivä on ollut lukutunti, jolloin on voinut lukea omia kirjoja, kuunnella äänikirjoja, lukea ääneen lukukoiralle, ja käydä kirjavinkkauksissa.
Englanninkielinen kirjavinkkaus

Lukukoira Bruno, jolle sai käydä lukemassa ääneen



Lukuhetki

Liikunnassa keskittyminen on ollut yleisurheilulajeihin, ja niitä on toteutettu monilla eri tavoin. Pitkin viikkoa luokkatasot vuorollaan ovat liikkuneet joko koulun ympäristössä, tai suuressa osin myös Matinkylän urheilukentällä. 
Alla muutamia pohdintoja Liikkuva koulu-tiimin oppilailta omista kokemuksistaan viikon urheilusuorituksista:

1-2 lk
4 eri rastia ja piti käydä vähintään kolmella niistä. Kivoimmat rastit olivat turbokeihäs ja 100 metrin juoksu. 

3.-4.Luokkalaiset pitivät myös juoksusta, mutta pituushyppy taisi olla suosituin laji. Vähän jäi harmittamaan ettei kaikkiin pisteisiin ehditty päivän aikana.

5.-6.luokkalaiset
Vanhimmat oppilaat ehtivät tehdä vähän kaikkia lajeja ja sukkulaviesti päivän päätteeksi oli hauska.

Sää suosi liikkujia suurimmaksi osaksi; 1.-2.luokkalaisten päivänä oli välillä jopa liian kuumaa, mutta 3.-4.urheilupäivän aikana satoi vettä ja rakeita. 5-.6.luokkien urheillessa päivä alkoi pakkasessa, mutta lämpeni auringon noustessa.
1.luokkien urheilupäivää koulun viereisellä kentällä

Pyöräilyt ja kävelyt Matinkylän kentälle ja takaisin sujuivat ilman suurempia vahinkoja, joku ajoi puskaan, jotkut kastuivat palatessaan koululle ja pyörissä oli pieniä teknisiä ongelmia, mutta suurilta loukkaantumisilta säästyttiin.

Turbokeihäs lähtee kohta lentoon Matinkylän kentällä

Sää oli kaunis, mutta usein kolea.

Sekä 3.-4. luokkien että 5.-6. luokkien urheilupäivän viimeisenä kuninkuuslajina otettiin sukkulaviesti, mihin mahdollisuuksien mukaan osallistuivat kaikki luokkien oppilaat. Jokainen luokka jaettiin puoliksi viestimatkan vastakkaisille puolille, ja viimeisellä viestikapulankuljettajalla oli yllään merkkiliivi. Koska luokilla on eri lukumäärät oppilaita, tulos selvisi vasta, kun luokan viestiaika oli jaettu luokalla juosseiden oppilaiden kesken. Näin saatiin keskimääräinen aika vertailtavaksi.

Sukkulaviestien voittajat olivat 
3.-4.lk 3B
5.-6.lk 5B 
Onnea voittajlle, ja kaikille osallistujille!
Sukkulaviesti

Lue ja liiku-viikko sujui mukavasti, ja talvella pääsemme jälleen saman teeman ääreen, mutta erilaisin lajein.

Blogi toivottaa lukijoilleen lukuintoa ja liikuntaa viikonloppuun!

No comments:

Post a Comment