Friday 6 September 2019

Leirikoulu Ahvenanmaalle - muutamia kuvia ja tunnelmia!

Viime viikon tiistaina aamuvarhaisella Niittykummun koulun pihamaalla näkyikin yllättäen liikettä, kun 6B:n oppilaat, pari opettajaa, ja muutama vanhempi valmistautuivat lähtöön leirikouluun. Tilausbussi saapui paikalle, haikean-innostuneet heipat sanottiin saattajille, ja niin reissu sai alkaa.

Bussilla matkattiin Turkuun, mistä siirryttiin risteilyalukseen. Lyhyehkö risteily sisälsi buffetruokailun (ja karkintäyteistä tax-free shoppailua), ja iltapäivällä rantauduttiin. Maarianhaminaan. Terminaalia vastapäätä haettiin polkupyörät alle, huomioliivit ja kypärät ylle, ja sitten matkaan! Majapaikka Solhemissä oli idyllinen, kutsuvine omena- ja luumupuineen, ja uidenkin vietettiin hyvät tovit (vaikka rantakaislikossa eleli useampi meduusakin, se ei viehätystä vaimentanut - päinvastoin!).

Pyörillä liikuttiin  leirikoulupäivien aikana useita kilometrejä, kun käytiin ratsastamassa, melomassa, keilaamassa, ostoksilla, kylpylässä, sotalaiva Pommernissa... Opastetun bussikierroksen avulla saavutettiin myös Kastelholman linna, ja Getan vuori luontopolkuineen.

Kolme yötä kestänyt leirikoulu oli monipuolinen ja onnistunut reissu, mistä varmasti jäi ihania muistoja kaikille osallistuneille. Paluumatkalla monet kertoivat että ei haluaisi leirikoulun loppuvan, vaikka onkin ihana päästä kotiin. Ja perjantaina iltakymmeneltä bussi tyhjenikin nopeasti, kun oppilaat loikkivat odottaviin syleihin ja haleihin.











No comments:

Post a Comment