Friday 23 August 2019

Vanhempainilta

Tällä viikolla tiistaina koulun käytävät eivät juuri pääseet iltapäivästä hiljenemään, sillä koulupäivän päätteeksi alkoi vanhempainillan järjestely, ja lopulta itse tapahtumat. Niittykummussa, kuten useissa muissakin kouluissa, saman perheen lapsia voi löytyä useammaltakin luokalta, jolloin vanhempainiltaan osallistuminen vaatii vanhemmilta tai huoltajilta joko hajaantumista eri tiloihin, tai valintaa siitä, minkä luokan tilaisuuteen tällä kertaa pääsee osallistumaan.

Vanhempainillan yleisöä

Tänä syksynä kokeilimme yhtä mahdollista ratkaisua ajoittamalla vanhempainiltoja hieman porrastaen. Pienimpien luokkien kokoontumiset alkoivat joko 17:00 tai 17:30, kello 18:00 siirryttiin liikuntasaliin kaikkien voimin, ja vanhemmat luokat pitivät omat kokoontumisensa kello 19:00 alkaen. Koulussa vietetylle päivälle tuli mittaa itse kellekin, mutta tämä järjestely mahdollisti useamman vanhemman läsnäolon lapsensa luokkakohtaisessa tilaisuudessa. Ja eipä näitä iltoja niin usein vuoden aikana kuitenkaan tule.

Yhteisessä tilaisuudessa rehtorimme Maija Sinisalo käytti puheenvuoron tervehtien, sekä muistuttaen koulun arjen käytännöistä, mukaanlukien ojennus- ja rangaistuskäytänteet. Vanhemmat selvisivät toki ilman jälki-istuntoja. Opettajien esittelyt hoidettiin tänä vuonna videon avulla - kaksi 6.luokan oppilasta olivat ensimmäisten viikkojen aikana kiertäneet opettajien luona kuvaten pienet esittelypätkät henkilökunnasta, ja editoineet nämä yhteen. Oman puheenvuoronsa sai myös koulumme kuraattori, joka avasi ns. puuttumisen portaita - poissaolojen seurantametodi, mikä otetaan käyttöön kaikissa Espoon kouluissa. Tarkoituksena on, että varhaisessa vaiheessa ja matalalla kynnyksellä päästään avuksi, jos alkaa näyttää siltä että oppilaalla alkaa kertyä poissaoloja.

Niittykummun koulun rehtori Maija Sinisalo


Näiden lisäksi myös koulun vanhempainyhdistyksen sekä johtokunnan puheenjohtajat esittäytyivät. Vanhempainyhdistyksen tiedot löytää mm. heidän FB sivuiltaan, ja uudet jäsenet otetaan jälleen iloisina ja avosylin vastaan.

Kodin ja koulun yhteistyön avulla tuemme oppilaidemme koulunkäyntiä ja oppimista, ja vanhempainilta on yksi monista tavoista toteuttaa tätä yhteistyötä.

Blogi toivottaa rattoisaa viikonloppua lukijoilleen ^_^

No comments:

Post a Comment