Friday 25 September 2020

Koulutuskuulumisia: Edukata

 Koulun arkeen kuuluu myös opettajiston kouluttautumisia, joista riittää kerrottavaa tänne blogin puolelle myös.

Viime lukuvuonna Niittykummun koulun johtoryhmä pääsi mukaan pitkäkestoiseen Edukata palvelumuotoilu-koulutukseen. Tavoitteena oli löytää koulun toimintakulttuurista kehitettävä kohde, ja lähestyä sitä palvelumuotoilun kautta. Koulutus alkoi syyskuussa 2019 lähipäivällä Otaniemessä, ja tarkoituksena oli, että nyt vuoden päästä koulutus olisi saatu maaliin ja syyskuu 2020 olisi sisältänyt viimeisen kokoontumiskerran. Vaan sitten tulikin korona.



Pohdintaa projektin edistymisestä

Korona ei kuitenkaan sinänsä ajanut koulumme kohdetta sivuraiteille, sillä hyvään kokeiluvauhtiin oltiin päästy tällä palvelumuotoilu-lähestymisellä, vaikka se nimenä alkuunsa kummastuttikin. 

Kehittämisprojektin nimeksi muotoutui "Hyvinvoiva ja yhteen hiileen puhaltava koulu", missä tavoitteena on tiimirakenteen uudistaminen ja yhteisopettajuuden kehittäminen. Viime vuonna ekr (ennen koronaa) teimme kartoituksi ja pohdintoja, ja kokeilimme vanhojen tiimimallien purkua ja uusien löytämistä. Tuntui siltä, että oikeaan suuntaan oltiin menossa, mutta maali ehkä vielä hieman hakusessa.

Tällä viikolla JORY pääsi sitten valtaamaan yhden Iso Omenan kokoustiloista, ja keskittämään energiansa päivän ajaksi tähän kehittämisprojektiin. Fokus kirkastui, ja löysimme kokeilemisen arvoisen tavan päästä toteuttamaan asettamiamme tavoitteita, ja hoksauksen siihen, että koulumme on hyvää vauhtia profiloitumassa yhteisopettajuuskouluksi. Tälle halutaan antaa tukevaa jalansijaa, ja pedagogista kehitystä.

Kehitysvireen kannustin.


Niin katsotaan mitä tuloksia kokeilumme saa aikaan, kunhan saadaan se polkaistua kunnolla käyntiin - vain pieni materiaalitilaus, ja pieni (mutta tärkeä!) asennemuutos yhteisiä kokousaikoja kohtaan. Ei tulla buffetpöytään, vaan nyyttäreille - mitä sinä tuot mukanasi yhteiseen tarjontaan?


Suunnitelmia, suunnitelmia!

No comments:

Post a Comment