Wednesday 4 May 2016

Osallistamispäivä

Tänään vietimme koulussamme osallistamispäivää, jolloin oppilaat olivat vastuussa tarjottavasta ohjelmasta, ja pajoja sai kiertää mielensä mukaan. Sattuipa niin ihana sääkin, että ulkonakin saattoi järjestää monenlaista toimintaa.

Tarjolla oli discoa ja buffettia, origamia, lautapelejä, tietovisaa, kättely- ja kuppileikkejä, rentoutumispiste, ja monenlaisia ulkopelejä. Oppilaat saivat itse valita mille pisteille menevät, ja kuinka kauan aikaa siellä viettävät. Osalla oppilaista oli myös mukana "osallistamispassi", jonka avulla saattoivat suunnistaa eri pisteille, ja pysyä kärryillä siitä, missä olivat jo olleet, ja mitä olisi vielä tarjolla.



















Satuprojektilaiset saivat esittää töidensä tulokset tänään. Mainosjulisteet oli nostettu seinille jo aiemmin viikolla, ja omia repliikkejä harjoiteltu sitä varten, että osaisi kertoa omasta työstään vieraalle yleisölle.



Oli kyllä huikeeta katsoa oppilaiden ilmeitä, kun he näkivät tänään omat esityksensä valmiina ja saivat esittää niitä muille. Hienoja esityksiä oli! Ilmassa leijui jännitystä ja supinaa ja raikuvaa naurua. Suosikkielokuvakin taisi löytyä. Itse näimme myös ekaa kertaa nämä esitykset ja olimme ylpeitä oppilaistamme. 

Pienessä ajassa on tapahtunut valtavaa kehitystä. Oppilaat ovat kyselleet päivittäin, että onko tänään projektia ja odottavat jo seuraavaa. Mielestämme olemme siis onnistuneet tavoitteessamme saada oppilaat sisään projektin tekemiseen ja innostumaan siitä. Seuraavalla kerralla lisää haasteita ja enemmän vastuuta myös oppilaille projektin suunnittelussa ja toteuttamisessa. 

 





Mutta nyt on syytä ryhtyä nauttimaan kesäisestä säästä, ja alkavasta pitkästä viikonlopusta. Satuprojekti on nyt saatettu loppuun, mutta KETO-hommat, opiskelut, ja uudet ideoinnit jatkuvat vielä! Tarkoituksena on saada tätä blogia pidettyä elossa uusien projektien, hankkeiden, ja ideoiden myötä.

Seuraavaan kertaan,

Sanna&Maria









No comments:

Post a Comment