Friday 23 March 2018

Katsaus 5-6 luokkien monialaisiin valinnaisiin

5-6 luokkalaiset ovat kokoontuneet erilaisiin ryhmiin torstai-iltapäivisin, ja saaneet monenlaista aikaan monialaisten oppimiskokonaisuuksien valinnaisaineissa. Kurssien sisältö riippuu aina oppilaista itsestään - opettajat ovat mukana antamassa suuntaa ja raameja, mutta sisällöt pohjaavat pitkälti oppilaiden omiin kiinnostuksiin ja ehdotuksiin.

Tässä muutamia esimerkkejä siitä, mitä he ovat tehneet;

***

Musiikin ryhmä:

Ensimmäisellä kerralla katsoimme “his master’s voice” maalausta.
Aloitimme projektit. Teimme niissä omaa musiikkia ipadeilla ja soitimme bandissa. Etsimme tietoa esitelmiimme. Toiseksi viimeisellä kerralla katsoimme toistemme töitä.


Niittykummun koulun vierailu Musiikkitalossa.
Tänään vierailimme Helsingin musiikkitalossa. Matka sujui rattoisasti länsimetron avulla. Musiikki talon ympärillä on monia tunnettuja taloja kuten Eduskuntatalo ja nykytaiteen museo Kiasma. Musiikkitalon opas opasti meidät musiikkitalon ympäri. Musiikkitalon aulassa oli Kirsi Kaulasen tekemä Gaija taideteos.


Kävimme matkallamme tunnetun Yasuhisa Toyotan suunnittelemassa konserttisalissa.
Salin inspiraationa on toiminut savusauna. Saliin mahtuu 1704 katsojaa.


Tämän jälkeen kävelimme alakerran sibelius akatemiaan.
Sibelius akatemian aula. Sitten menimme Paavo harjoitus-saliin.
Sitten menimme Organo urku saliin. Salin alla oli hiekka, jotta sen akustiikka olisi mahdollisimman samanlainen kuin vanhassa kirkossa. Salissa oli 140 istumapaikkaa. Siellä on myös kolme erilaista urkua.

Lopuksi palasimme aulaan ja söimme eväät.

********

Käsityöryhmän oppilaat kirjoittivat seuraavan tekstin blogia varten 

”Monialaisten käsitöissä olemme tehneet käsitöitä eri maiden kulttuureista. Olemme tehneet erilaisia tyynyjä, koruja, linkoja, kangaskasseja ja unisieppareita. Suunnittelimme ensimmäisellä kerralla mitä teemme, etsimme tietoa töistä ja kirjoitimme niistä tietoa. Sen jälkeen aloimme suunnitella miten työt toteutetaan. Sitten haimme tarvikkeita ja teimme ostoslistan tarvittavista tarvikkeista. Töitä teimme käsityöluokassa. Joka kerta kirjoitimme raportin siitä mitä päivän aikana saimme toteutettua. Lopuksi teimme itsearvioinnin ja esittelimme aikaansaannoksiamme muille. Töistä tuli upeita!”


***
Keramiikkakurssilaiset ovat tutustuneet saven työstämiseen, ja muovaamisen ja polttamisen lisäksi työt on myös maalattu ja lasitettu.




***

Uudet monialaiskurssit ovat nyt alkaneet, niin saa nähdä mitä uudet kurssilaiset saavat yhdessä aikaan!

No comments:

Post a Comment