Thursday 23 April 2020

Etäkoulu oppilaiden näkökulmasta

Tällä viikolla Niittykummun koulun oppilaille annettiin vapaaehtoiseksi tehtäväksi kysely, missä sai kertoa oma näkemyksiään ja kokemuksiaan etäkoulusta. Tässä on tietoja heidän vastauksistaan.

Vastauksia tuli määräaikaan mennessä yhteensä 53, ja kaikilta eri vuosiluokilta





Valtaosa luokitteli etäkoulun "ihan ok" kokemukseksi, melko monen mielestä tämä on kivaa, mutta on niitäkin, joiden mielestä etäkoulu on kamalaa.



Suurin osa kaipaa normikoulusta kavereita, ja opettajia. Mutta on etäkoulussa puolensakin - todella moni on pitänyt siitä, että päivän voi järjestää oman rytminsä mukaan. Joillekin se tarkoittaa aikaisin heräämistä ja kaikkien kouluhommien tekemistä tehokkaasti alta pois, ja toisille taasen mahdollisuutta nukkua pitkään.

Etäkoulupäivän kulusta oppilaat kertovat muun muassa seuraavaa:

Minun etäkoulupäiväni alkaa 8.30 ja loppuu sitten kun olen valmis ja opiskelen äitini kanssa. koulu päivät tuntuu oudolta kun ei näe kavereita.

menen ulos trampoliinille teen matikkaa ja käyn pelaamassa jalkapalloa eli joskus tosi kivaa.

Etäkoulupäivässäni on paljon enemmän vapauksia, tosin silloin on kyllä aika yksinäinen.

I wake up a bit before 8. Then I start my school work at 8.30 or a bit later. I do school work almost until my school would usually finish in real school. After school I have skating or violin through a video call. Skating takes a bit more than 2 hours, and violin takes 45 minutes.

Aamulla herätään rauhassa, sitten ulkoilua tai läksyjä. Odottelua että pääsee videotapaamiseen. Sitten syömistä ja Avaraa luontoa tai jotain muuta ohjelmaa. Läksyjä tai leikkiä tai ulkoilua. Tai esitelmän tekoa.

Minä aloitan etä koulupäivän aikasemmin kuin normaalisti. Saan nopeammin koulutehtävät tehtyä koska alotian koulupäivän aikasemmin.

Hankalimpana asiana etäkoulussa on oppilaiden mielestä useiden päivien tylsyys, ja se että ei voi kysyä opettajilta heti, kun jokin kysymys nousee.

Suuri osa kertoo myös, että kavereita ja opettajia on ikävä.

Kunhan sitten joskus normikouluun palataan, näistä etäkoulutavoista mukaan oppilaat ottaisivat videokonferensseja ja puheluita, ja mahdollisuuden päättää itse missä järjestyksessä työnsä tekevät. Osa toisi mukanaan mahdollisuuden käydä välillä trampoliinilla, tai syödä milloin haluaa.

Oppilaiden pohdinnoissa näyttää siltä, että etäkoulu on mitä on, ja näillä mennään - ja mielellään palataan taas normaaliin kouluun kunhan sen aika tulee.

Etäkoulu on ainakin minulle ja minun mielestäni hyvä ja tarpeellinen ratkaisu tämän koronatilanteen kanssa. Teknologia toimii yllättävän hyvin ja oman lukkarin päättäminen on kivaa, mutta olen jäänyt kaipaamaan kavereita ja varsinkin luokkakavereitten tukea.


Etäkoulu on paljon vapaampaa kuin normi koulu, mutta etäkoulussa tulee useammin tylsää kuin normikoulussa.



Mielestäni etäkoulu on kivaa kun saa omaa rauhaa mutta usein tulee tylsää. Kaikkia kivoja koulun retkiä ja muita ei ole ja se on tylsää.



Tykkään siitä, mutta haluan takisin kouluun.



se on kiva kun voi ajoittaa itse oman työskentelyn mutta samalla etäkoulu on todella tylsää



Pidän siitä mutta olisin mielummin koulussa normaalisti.



Kiitos kaikille vastanneille!
Blogi toivottaa hyvää viikonloppua lukijoilleen!


No comments:

Post a Comment