Wednesday 20 April 2016

KETOon, beibi, KETOon!

Tänään tuleekin välipalanomaisesti vähän jotain muuta koulumme kehittyvään toimintakulttuuriin liittyen. Satuprojektitunti väistyi tänään, kun pidimme 1A, 1B, ja erityisluokkien kanssa Isovanhempien Aamun. Emme olleet aiemmin järjestäneet tällaista tapahtumaa, mutta kun idea ja mahdollisuus tulivat, niin mikäs siinä.

Olimme kutsuneet luokkiemme isovanhemmat yhteislaulutapahtumaan koulullemme, ja lauloimme muutamia tuttuja lauluja. Lisäksi pari erityisluokan oppilasta oli harjoitellut soittoa pianolla ja kitaralla, niin saimme kuulla niitäkin. 1A luokalla isovanhemmat viettivät yhden ylimääräisen oppitunnin luokassa, kertoivat omista kouluajoistaan, ja askartelivat yhdessä lastenlastensa kanssa.

Maestro Sanna valmistautuu


Laulutuokion jälkeen luokissa vietettiin vielä mehuhetki, ennenkuin isovanhemmat lähtivät oppilaiden mukana välitunnille, ja siitä sitten eteenpäin.

Vaikka kyse olikin vain yhdestä lyhyestä tapahtumasta, oli hyvä huomata, että yli monienkin luokkarajojen voimme järjestää yhteistä toimintaa, ja saatiinpa tähän vielä sukupolvirajatkin sekaisin. Päätimme heti, että näitä järjestetään lisää, ja selvästi isovanhemmatkin olivat tyytyväisiä - väkeä oli Imatralta ja Turusta asti.

Tälle päivälle sattui myös meidän KETO-palaveri Samuli Turusen kanssa, ja oli kiva huomata että hommat ovat meillä ihan hyvällä mallilla. Saimme myös vähän vinkkausta Office365 ja OneNoten mahdollistamasta luokan muistikirjasta. Minulla Sannan kanssa sormet syyhyävät jo seuraavan projektin suunnitteluun, niin sen valjastanemme Fronterin sijaan tälle uudelle alustalle.

Oli myös tarpeen muistaa mitä kaikkea KETOon liittyvää on syytä kirjata ylös ja pitää mielessä kokonaisuuksia suunnitellessa. Onhan tätä dokumentaatiota kertynyt, mutta vielä on naputeltavaa edessä.

Täältä taasen tähän,
Maria

No comments:

Post a Comment