Thursday 7 April 2016

Popplet ja hula-vanteet

Tänään projektityön aiheena oli miettiä tuttuja satuja (jokainen ryhmä sai yhden tutun tarinan mietittäväkseen), ja tehdä siitä käsite/ajatuskartta Popplet-sovelluksen avulla. Kävimme ensin yhdessä läpi pienen muistutuksen siitä, mitä käsitekartat ovat, sekä lyhyt esittely ohjelmaan. Oppilaat oppivat ohjelman käytön nopeasti, ja hankaluuksia tuli ainoastaan joissain ryhmissä kuvien ottamisen osalta, kun iPadeissa oli vaihtelevat kamera-asetukset.







Kun ryhmät saivat käsitekarttansa valmiiksi, niistä otettiin kuvakaappaukset, ja oppilaat tallensivat ne Fronteriin ryhmänsä kansioon. Niin saatiinpa sekin kokeiltua, ja toimimaan tänään!

Seuraavana tehtävänä valmiit ryhmät yhdistyivät, ja ryhtyivät vertailemaan miettimiään tarinoita. Ideat koottiin isoihin venn diagrammeihin hula-vanteiden avulla. 







Eli tänään saatiin hieman uutta ja vanhaa teknologiaa käyttöön, ja ajattelutaitoja harjoitettua. Tämähän alkaa kuulostaa melkein uuteen OPSiin sopivalta..!

Huomisen aiheena onkin sadutus, jolloin tavoitteena on antaa oppilaille tilaisuus harjoitella yhdessä keksimistä. Tätä tarinaa ei tarvitse vielä kirjoittaa ylös, eikä tämän sadutus-tarinan tarvitse vielä olla se 'virallinen' satu, jota työstävät lopputyöksi asti.

Täältä tähän,
-Maria

No comments:

Post a Comment