Wednesday 27 April 2016

Miksei se toimi?!

Teknologia on ihan parasta, paitsi kun se ei toimi.

Oppilailla on hienot tuotokset koulun padeilla kuvattuna, joita ei sitten saakaan yksinkertaisesti jaettua mihinkään varmempaan talteen. Koulun serveriä ei ole, Fronter ei ota niin isoja tiedostoja vastaan, ja OneNotet  ja muut ovat vasta matkalla. Näinä päivinä ja aikoina sitä toivoisi laitteiden olevan ihan vain apuna, eikä turhauttavina rakkineina.

Mutta saatiinhan niitä oppilaiden tuotoksia open koneelle talteen, kun laitettiin piuhan nokkaan kiinni. Ja irti, ja taas kiinni.

IT Crowd. Gif from Buzzfeed

Lisäksi mailit raksuttavat paikoillaan, ja tiedostot eivät lataudu pilvipalveluihin, tai muuallekaan.

Kyllähän nämäkin seikat saadaan ratkaistua, mutta turhauttavaa käyttää niihin aikaa ja energiaa, kun oppilailla on into ja tuotanto huipussaan, niin sitten laitteet lamauttavat.

Huomenna onkin tämän projektiviikon päätös, sillä perjantai menee vappuhulinoissa. Oppilaat ovat kyllä saaneet hyvää työtä aikaan, elokuvat, kirjat, ja äänikirjat ovat valmistuneet tehokkaasti ajallaan. Huomenna suoritamme monenlaista arviointia jälleen - Kahootin avulla mielipiekyselyä ryhmittäin, Padletin avulla anonyymiä palautetta, ja sitten vielä kirjallisesti ryhmä- ja itsearviointi.

Olemme myös tehneet ryhmähaastatteluja tässä viimeisen viikon lomassa, ja puran niitä tänne tarkemmin kun saan kaikki haastattelut valmiiksi.

Ensi viikolla koulussamme on oppilaiden osallistamispäivä, jolloin laitamme satuprojektin työt esiin kaikille nähtäviksi. Pääsemme myös viimein opettajinakin kunnolla näkemään nämä lopulliset ja viimeistellyt työt, kun tähän mennessä olemme seuranneet läheltä vain vaiheita.

Täältä tähän,
Maria

No comments:

Post a Comment